Bakardag med konsert på Nylenda 27. juli 2015

Mandag 27. juli ble det bakardag på Hoem / Nylenda. Erling fikk en travel dag: først mjølkinga, så måtte dyra bringes ut på beite. Deretter måtte bakarovnen fyres til rett temperatur, noe som tok omtrent 3 timers tid. På gammelkjøkkenet til Ingrid ble det etterhvert folksomt: Ingvill, Marit, Martha og Hannelore var opptatt med å forme brødene som skulle bakes. Christine og Uli kom også med brød og pizza som skulle i ovnen. Og opp i det hele sprang lille Heine og sjarmerte oss alle i senk!

I anledning av bakardagen hadde Erling invitert en slektning som kom med en gruppe venner fra Amerika, og disse skulle få sjå en del av Nordmøres kulturarv: Erling tok en runde med omvisning på stabburet, så på naustet, og til slutt på kvenna før alle kunne benke seg rund langbordet på storstua.

Her fikk de servert sodd med nystekt brød, men ikke nok med det.

Erling hadde også sørget for at det ble konsert i storstua med omtrent 30 gjester og bygdefolk: Anne og Therese gledet oss med sang og pianospill. Kjente og kjære folketoner som „Om kvelden“, „Vårsøg“, „Sommernatt ved fjorden“ , og i tillegg „The Rose“ spedte en melankolsk stemning blandt gjestene, og noen ble til og med rørt til tårer…..

På ettermiddagen da sola tittet frem kunne vi og gjestene innta kaffe og kaker ut i det fri, og praten gikk etterhvert lett på både norsk og engelsk.

 

6 kommentarer

 • Skrevet av furtdsolinopv , 29. mars, 2019 @ 10:32

  Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 • Skrevet av oprolevorter , 5. april, 2019 @ 14:06

  I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

 • Skrevet av coach outlet store , 9. mai, 2019 @ 00:19

  I as well as my buddies have already been reading through the best helpful hints found on your web site and suddenly developed a terrible feeling I never expressed respect to the web blog owner for those secrets. These boys became so stimulated to see all of them and now have in fact been tapping into these things. We appreciate you turning out to be indeed thoughtful and then for opting for this sort of incredible areas millions of individuals are really desperate to discover. My sincere apologies for not saying thanks to earlier.

 • Skrevet av recommended reading , 12. mai, 2019 @ 16:32

  There’s definately a great deal to find out about this subject. I love all the points you’ve made. employment news – http://bit.ly/2vrg9Vy

 • Skrevet av nike shoes , 13. mai, 2019 @ 02:30

  I and also my guys were actually following the great procedures found on your web site and immediately I got a terrible feeling I never thanked the web site owner for those secrets. Most of the women came absolutely stimulated to study them and have now unquestionably been having fun with them. Appreciate your actually being indeed kind and then for figuring out this sort of helpful resources most people are really needing to understand about. Our honest apologies for not saying thanks to sooner.

 • Skrevet av AntonioFut , 14. mai, 2019 @ 20:45

  Thank You in support of Your support. Your article helped me in my college assignment. You can over again my assinement at http://legalsteroids.online

Andre lenker til denne posten

Leave a comment

HOEM BYGDELAG