Hoem bygdelagets sommerkonsert på Bakketun 18.07.2015

I år hadde vi ikke værgudene på vår side for sommerkonserten som skulle holdes på Magne «Kinn» sin Oppistua. Derfor bestemte vi oss for å flytte konserten innendørs til Bakketun forsamlingshus. Artistene var de samme som i fjor: Anne Bredow, sopran og Martin Bredin, piano. I år fremførte de romantiske sanger fra Gustav Mahler og Jean Sibelius, og etter pausen var det duket for komisk opera.

I første delen av konserten levde sopranen seg blant annet inn i rollen til en forsmådd frier som til slutt helst ville dø under et blomstrende tre. De 4 stykkene heter «Lieder eines fahrenden Gesellen», og er tatt fra Mahlers sangsyklus. I år var det «ren stemme» vi fikk høre, kun pianisten benyttet seg av en liten lydforsterker.

Etter pausen dominerte operettearier fra Johann Strauss («Mein Herr Marquis»), og fra Franz Lehar («Viljalied»). Så fortsatte konserten med operaarier fra George Bizet ( «Carmen»), og Gioacchino Rossini (« Una voce poco fa»). Det ble litt skuespill både oppe på scenen og nede blant publikumet.

Nærheten til publikumet sto i fokus, og det var tydelig sympati mellom sistnevnte og artistene. Spesielt minespillet mellom pianisten og sopranen ved Rossini- stykket falt i smak hos publikum, og fremkalte latteren.

Alt i alt kan man vel si at de som så og hørte på konserten, fikk full uttelling, og valuta for pengene.

Det var dessverre få besøkende som kjente sin besøkelsestid denne dagen.

Synd at interessen for denne typen musikk ikke er stor nok på våre kanter, så denne type konsert vil ikke bygdelaget kunne arrangere flere ganger.

• Skrevet av oprolevorter , 3. april, 2019 @ 00:14

I do accept as true with all of the ideas you’ve introduced for your post. They’re really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for starters. May just you please prolong them a little from subsequent time? Thank you for the post.

• Skrevet av nike shoes , 6. mai, 2019 @ 23:46

I’m writing to make you understand of the beneficial encounter my friend’s princess went through studying your webblog. She learned plenty of details, which include what it’s like to possess an excellent teaching heart to get many more with ease master certain advanced topics. You actually surpassed visitors’ expectations. I appreciate you for displaying the priceless, trusted, revealing and also fun tips on that topic to Sandra.

• Skrevet av cheap jordans , 8. mai, 2019 @ 00:48

I wanted to develop a simple message in order to appreciate you for those precious items you are sharing on this site. My time-consuming internet investigation has at the end of the day been honored with wonderful knowledge to talk about with my contacts. I ‘d state that that we visitors actually are unquestionably lucky to be in a superb network with very many outstanding individuals with good tips. I feel truly grateful to have come across your entire website page and look forward to some more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once again for all the details.

• Skrevet av louboutin shoes , 12. mai, 2019 @ 02:52

Thank you so much for giving everyone an extraordinarily nice opportunity to check tips from this web site. It is always so amazing and also full of a great time for me and my office acquaintances to search your blog at the least 3 times every week to learn the latest secrets you have. Not to mention, I am at all times pleased with all the terrific solutions you serve. Some two points in this post are without a doubt the most beneficial we’ve had.

• Skrevet av balenciaga shoes , 15. mai, 2019 @ 04:03

Thanks so much for giving everyone remarkably remarkable chance to check tips from this blog. It’s usually so cool and as well , jam-packed with amusement for me and my office mates to search your blog no less than 3 times per week to read the latest tips you have got. And definitely, I am just at all times happy considering the brilliant advice served by you. Selected 1 points on this page are honestly the simplest we’ve had.

Andre lenker til denne posten