Opera i Kinna

Hoem bygdelag arrangerte faktisk operakonsert ved Oppistua i vakre Hoemsdalen på lørdag 16. august!  Allerede dagen i forveien fikk vi det travelt: scenen måtte bygges, og teltene for både scene og lydanlegg måtte settes opp. Skråningen i lia ble en skikkelig utfordring selv for de erfarne snekkere i byggekomiteen: Arne Johan, Magne og Jon skrudde sammen med Jørn og Wolfgang alt av planker, stubber og bjelker mot paller og gjerdestolper. Teltet over scenen måtte plasseres på høye stubber på nersida, slik at det til slutt stod beint og høyt nok.
På selveste dagen hadde omtrent 50 publikummere benket seg på campingstoler og sitteunderlag. De fleste var nok kjentfolk fra Kinna, Torvikbukt og Flemma.  Værgudene hadde sørget for oppholdsvær, slik at publikum slapp å ta frem regnkåpene.
De 2 solister,  sopranen Anne Bredow fra Tyskland og pianisten Martin Bredin (opprinnelig fra Sverige) presenterte et formidabelt program som omfattet både norske og italienske komponister. Bredow er utdannet innen operasang fra musikkhøgskolene i både Brussel og Munchen, og hun er bosatt og jobber som frilanser i Munchen hvor hun engasjeres av opera- og konserthus, men også av private musikkarrangører. Bredin har vært ansatt som repititør ved Operaen i Kristiansund i 13 år. Han har også erfaring som komponist og dirigent.
I første delen av programmet dominerte sanger fra Grieg’s Haugtussa, bl.a. «Veslemøy», «Elsk», «Ved Gjætle-Bekken», «Vond dag» og «Prinsessen». Etter piano soloen («Sommersång» av Wilhelm Peterson–Berg) fortsatte de to med den tradisjonelle sangen «Om kvelden når de mørkner», Sommerro’s «Kjærleikens ferjereiser», og sist før pausen med Bjørnstad’s «Sommernatt ved fjorden».
I andre delen av konserten fremførte solistene arier fra Verdi’s « Merce dilette, amiche» og «La Traviata»,  fra Puccini’s «Quando m’en vo» og «O mio babbino caro», og Rossini’s «Uno voce poro fa». Pianisten fremførte «till Rosorna ur Frøblomster» av den svenske komponisten Wilhelm Peterson-Berg som levde omtrent samtidig med Grieg.
Som avslutning for konserten hadde solisten valgt «Time to say goodbye» av Sartori / Quarantotto, noe som åpenbart falt i smak hos publikum. Som ekstranummer fikk publikum være med på allsang i Sommerro’s «Vårsøg».

Damene fra bygdelaget sørget for at folk kunne kose seg med kaffe og kaker før og under konserten.

Arrangementet har vært et prøveprosjekt fra Hoem bygdelag sin side. Vi var slettes ikke sikker på om folk ville like denne typen musikk ute i det fri. Vi hadde søkt og fått innvilget økonomisk støtte fra «Møremusikarane», noe som gjorde det mulig å engasjere pianisten fra operaen.

Ut fra de tilbakemeldingene vi fikk fra publikum, likte de det de hadde fått høre. Solistenen hadde åpenbart klart å røre både folks hjerte og sinn. Og flere mente at noe lignende gjerne kunne gjentas en annen gang. Det virket som om Anne og Martin trivdes her på Hoem, og Anne har antydet at hun gjerne vil stille opp ved en annen anledning.

Wolfgang, Magne, Jørn og Angelika

 

Vanskelig å få det rett….

 

«Kameramann» Arne Johan

Anne Bredow og Martin Bredin

Anne og Magne «Kinn»

«Serveringsdamer»: Ingvill, Fanny, Hannelore og Marie

Tekst: Hannelore, fotos: Hannelore og Jørn

9 kommentarer

 • Skrevet av furtdso linopv , 30. mars, 2019 @ 13:59

  I am impressed with this internet site, real I am a fan.

 • Skrevet av oprol evorter , 5. april, 2019 @ 05:38

  I simply wanted to write a brief message to thank you for the superb pointers you are showing on this site. My extended internet lookup has now been paid with good quality content to share with my good friends. I would point out that many of us site visitors are undeniably blessed to exist in a decent place with many lovely professionals with helpful secrets. I feel pretty privileged to have used the web pages and look forward to so many more exciting moments reading here. Thanks again for all the details.

 • Skrevet av curry 6 shoes , 8. mai, 2019 @ 11:42

  I intended to send you that little observation in order to say thank you once again for your personal nice concepts you have discussed in this article. It’s certainly unbelievably open-handed with you to offer without restraint all that a few individuals might have offered for sale as an electronic book in making some bucks for themselves, primarily considering the fact that you could have done it in case you wanted. These good tips in addition worked to become easy way to understand that other individuals have a similar dream just like my own to realize a good deal more when considering this problem. Certainly there are some more fun periods in the future for people who find out your blog post.

 • Skrevet av cheap jordans , 9. mai, 2019 @ 01:04

  I simply desired to thank you so much yet again. I’m not certain what I would’ve used without these points discussed by you concerning this area. Completely was a very frightening situation for me, nevertheless looking at a professional tactic you resolved the issue forced me to weep over joy. Now i’m thankful for the assistance and thus believe you really know what a powerful job that you are accomplishing instructing men and women with the aid of your webpage. I’m certain you’ve never got to know any of us.

 • Skrevet av biotech , 11. mai, 2019 @ 18:06

  There is certainly a lot to know about this issue. I love all of the points you made. Government jobs vacancies – http://preview.tinyurl.com/y6cdk5vq

 • Skrevet av her explanation Gjv, India , 12. mai, 2019 @ 15:51

  There is definately a lot to know about this topic. I love all of the points you’ve made. more information – http://tinyurl.com/y3vde55a

 • Skrevet av timberland boots , 12. mai, 2019 @ 17:27

  Thank you so much for giving everyone a very nice opportunity to read from here. It’s always very good plus packed with fun for me personally and my office acquaintances to visit your blog a minimum of 3 times per week to find out the latest issues you have. And of course, I’m also certainly astounded for the effective ideas you serve. Selected two ideas on this page are honestly the most effective we’ve ever had.

 • Skrevet av nike shoes , 13. mai, 2019 @ 03:17

  I as well as my guys were actually digesting the excellent tips and hints located on your web site and unexpectedly came up with a terrible suspicion I never expressed respect to the site owner for those strategies. All the ladies happened to be for this reason excited to see them and have in effect seriously been having fun with those things. I appreciate you for truly being well considerate and for obtaining this sort of magnificent guides most people are really desperate to know about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

 • Skrevet av AntonioFut , 14. mai, 2019 @ 20:45

  Blame You in support of Your support. Your article helped me in my college assignment. You can review my assinement at [url=http://legalsteroids.online]http://legalsteroids.online[/url]

Andre lenker til denne posten

Leave a comment

HOEM BYGDELAG